miercuri, 29 iulie 2009

Placinta cu afine





Avem nevoie de:
-400 g afine
- 1 kg branza dulce de vaci
- 125 g unt moale
- 200 g zahar
- 1 pachet zahar vanilinat
- 4 linguri suc de lamaie
- 4 oua
- 4 linguri de gris
- 2 lingurite praf de copt
- 1 pachet budinca de vanilie
- zahar pudra
Preparare:
1. Scurgem visinele si branza de vaci intr-o strecuratoare fina. Batem untul cu 100 g zahar pana obtinem un amestec spumos, adaugam zaharul vanilinat si sucul de lamaie si batem totul pana obtinem o crema omogena. Separam ouale. Incorporati galbenusurile unul cate unul. Amestecam grisul cu praful de copt si budinca de vanilie, apoi incorporam acest amestec incet in crema. Batem albusul cu restul zaharului pana cand amestecul se intareste. Incorporam afinele, branza dulce si spuma de ou in crema. 2. Incingem cuptorul la 175ºC. Turnam crema obtinuta intr-o forma de sufleu (ø 26 cm), intindeti-o uniform si coaceti-o cca. 70 de minute. Apoi lasam prajitura sa se linisteasca 30 de minute in forma. Inainte de servire, presarati-o cu putin zahar pudra.
Pofta buna!

joi, 16 iulie 2009

Tarta cu visine

-reteta e de pe internet, nu mai stiu de unde!

Comentarii despre reteta gasitit aici:
http://www.bucatarianoastra.com/tarte-dulci-f112/tarta-cu-visine-t4383.htm#99726
Avem nevoie de :
-6 oua
-125 g unt
-1 cana faina
-200 g zahar
-1 plic praf de copt
-esenta de vanilie
-zahar pudra
-500 g visine proaspete
- 1 ciocolata amaruie sau cu lapte
Cum facem:
-frecam untul (care s-a inmoiat la temp. camerei) cu 100 g zahar, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul pe rand, 1 esenta de vanilie, iar la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu lingura de lemn.
-batem albusurile, punem cealalta parte de zahar ramas, 100 g, si amestecam cu lingura de lemn cu compozitia de galbenusuri.
-varsam totul intr-o tava rotunda care am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina
-punem deasupra toate visinele din care am scos samburii
-dam totul la copt 35 minute la 180 grade C. pana se aureste bine deasupra.
-lasam la racit iar apoi glazuram cu ciocolata topita dupa care dam la frigider 2 ore.
-taiem felii (ca la tort)





miercuri, 8 iulie 2009

Dulceata de caise

 





Ingrediente:
-10 kg de caise coapte
- 2 plicuri de conservant dr. otker
Se pune la 1 kg  de fructe 800 g de zahar!
Puteti folosi si aspirina iar salicil este tot una cu acest conservant.
Cum facem:
- Scoatem samburii din caise si le lasam jumatati.
- Am pregatit tot intr-o cratita de 15 litri.
-Varsam tot zaharul peste caise si lasam asa peste noapte. Maine zi dimneata punem toata compozitia pe foc si lasam sa fiarba 30 minute (amestecam cu o lingura de lemn din cand in cand) dupa care punem deoparte pana a doua zi. A doua zi dimineata lasam iarasi sa fiarba 30 minute si punem deoparte la racit. Acoperim cu ceva deasupra.Tot a doua zi dimineata mai fierbem odata seara 30 minute dupa care si punem dulceata in borcane. Borcanele trebuie sa fie intai spalate, apoi sterlizate.
Cum facem sterilizarea:
-Curatam borcanele cu solutie de vase si burete, le clatim foarte bine, dupa care le punem pe o tava in cuptor in care am putin puna apa si asezam borcanale cu gura in sus si lasam in cuptor la foc mediu 30 minute. La cele care au cuptor electric, punem la 150 grade C, 30 minute. Luam pe rand cate un borcan cald si turnam dulceata calda cu un polonic, dupa care punem capacul si insurubam. Dupa ce am umplut toate borcanele le invelim in prosoape sau patura si le lasam asa 1-2 zile.
Sper ca n-am ofensat pe nimeni dar alfel nu stiu sa explic. :))


























Pofta sa aveti!