miercuri, 29 iulie 2009

Placinta cu afine





Avem nevoie de:
-400 g afine
- 1 kg branza dulce de vaci
- 125 g unt moale
- 200 g zahar
- 1 pachet zahar vanilinat
- 4 linguri suc de lamaie
- 4 oua
- 4 linguri de gris
- 2 lingurite praf de copt
- 1 pachet budinca de vanilie
- zahar pudra
Preparare:
1. Scurgem visinele si branza de vaci intr-o strecuratoare fina. Batem untul cu 100 g zahar pana obtinem un amestec spumos, adaugam zaharul vanilinat si sucul de lamaie si batem totul pana obtinem o crema omogena. Separam ouale. Incorporati galbenusurile unul cate unul. Amestecam grisul cu praful de copt si budinca de vanilie, apoi incorporam acest amestec incet in crema. Batem albusul cu restul zaharului pana cand amestecul se intareste. Incorporam afinele, branza dulce si spuma de ou in crema. 2. Incingem cuptorul la 175ºC. Turnam crema obtinuta intr-o forma de sufleu (ø 26 cm), intindeti-o uniform si coaceti-o cca. 70 de minute. Apoi lasam prajitura sa se linisteasca 30 de minute in forma. Inainte de servire, presarati-o cu putin zahar pudra.
Pofta buna!