marți, 20 octombrie 2009

Perele

Energie/portie standard 64 kcal

Bogate in potasiu si fibre solubileValoarea nutritiva a perelor este ignorata adesea, deoarece sunt considerate doar fructe gustoase si dulci. Perele sunt de fapt o sursa buna de pectina fibroasa solubila.Aceasta nu este utila numai la reglarea digestiei, ci are proprietati ce ajuta la reglarea colesterolului.Perele sunt si o sursa considerabila de vitamina C, contin o oarecare cantitate de vitamina A, mult potasiu si putina vitaminaE. PErele uscate sunt o sursa importanta d eproteine, fier, vitamina A si vitamina C si o sursa importanta de potasiu si fibre. Pentru persoanele care sufera de probleme digestive sau sunt in covalescenta, pesrele sunt fructe foarte usor de digerat si o alternativa mai interesanta decat amidonul.

-Bune pentru energie, covalescenta, cosntipatie si scaderea colesterolului

-Se recomanda sa se consume proaspete si coapte sau uscate.

-Perele proaspete contin un alcool, bazat pe zaharuri denumit sorbitol, care,in cantitati mari, poate provoca diareea la un numar mici de persoane susceptibile.