luni, 14 iulie 2014

Tarta cu caise



Avem nevoie de:

 -250 g margarină,
 - 340 g făină,
 - 125 g zahăr,
 - 1 ou,
 - o linguriţă praf de copt,
 - o lingură smântână,
 - caise fara samburi,
  - pesmet pentru tavă

Cum facem:

Se amestecă zahărul, praful de copt, făina.
Se adaugă margarina, oul şi smântâna şi se amestecă.
Aluatul format se pune pe masa presărată cu făină şi se frământă;
O treime din aluat se împachetează în folie de aluminiu şi se pune în congelator;
Se scot sambruii din caise si le folosim jumatati
Se unge o tavă de copt (26 cm diametru) cu margarină şi se presară pesmet;
Se acoperă tava cu aluatul rămas;
Se pun jumatatile de casie cu scobitura in jos peste aluat;
Peste caise se răzuieşte aluatul ţinut la congelator;
Se dă la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.