duminică, 13 mai 2012

Tarta cu ananas si capsuni



Avem nevoie pentru blat
 - 3 oua mari
- 90 g faina
- 20 ml apa rece
- 2,5 linguri zahar
- 1,5 lingura ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
-esenta vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt

Avem nevoie pentru crema:

-2 oua
-5 linguri zahar
-450 ml lapte
-35 g amidon de porumb

-2 plicuri zahar vanilat
-esenta vanilie

Decor:

- 400 g capsuni
- cateva bucati de ananas
-1 plic tort gelee rosu

Cum facem la blat:

Batem oualele dupa care adaugam zaharul treptat si apa tot treptat. Continuam sa mixam apoi punem ulei, si celelalte ingrediente. La sfarsit punem faina cu praful de copt si amestecam compozitia usor de jos in sus cu o lingura pana se incorporeaza faina. Punem compozitia intr-o tava cu diam de 28 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor preincalzit la 175 grade cca. 20 min.


Cum facem la crema
Amestecam 1 minut ingredientele pentru crema. Punem apoi  cratita pe foc mare  si amestecam continuu, si nu ne dezlipim de aragaz pt. a nu avea surpriza sa se lipeasca crema. Atentie, trebuie amestecat continuu cu telul pana vedeti ca se ingroasa crema si capata consistenta.  Turnati crema calduta peste blatul racit, ornati cu fructele care va plac si apoi turnati gelatina rosie preparata conform instructiunilor de pe plic.  Dati la frigider 1 ora. Se serveste taiata felii.