duminică, 22 noiembrie 2009

Rulada necoapta





Foaia:
- 250 g nuci macinate
- 250 g zahar
- 1 ou
-3 linguri cacao

Crema:

- 4 galbenusuri din oua fierte tari
- 150 g zahar pudra
- 150 g unt
- 50 g zahar vanilat

Cum procedam:

Se bate albusul spuma cu zaharul si se adauga galbenusul si nuca amestecata bine cu cacaoa. Pe o folie de aluminiu se intinde din compozitia bine omogenizata o foaie cat mai subtire in forma dreptunghiulara. Pentru a prepara crema, se adauga galbenusurile fierte pisate si se freaca cu untul, zaharul si vanilia. Cu aceasta compozitie se unge foaia si se ruleaza cu ajutorulu foliei de aluminiu, ca o rulada obisnuita. Se starnge la capete folia si se pune la frigider , cel putin 3 ore, dupa care se poate taia  felii potrivite ca grosime. Eu am tinut-o de seara pana dimineata. Se poate pastra la frigider mai multe zile. Se taie felii si se indeparteaza folia de aluminiu.

Dintr-o portie ies 15 bucati