duminică, 1 februarie 2015

Ciorba de pui a la grec





Avem nevoie de:

- carne de pui: gaturi de pui si pulpe, cca 1 kg
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel mare
- 1 bucata telina mica
-2 foi dafin
- sare, piper
- 200 ml smantana
 - 3 galbenusuri
- 60 gr orez
- zeama de la 2 lamai
- 3 linguri ulei
- marat tocat verde

Cum facem:
Se spala carnea de pui si se pune  pune la fiert intr-o oala in car am pus apa rece si foile de dafin Zarzavaturile  se taie bucati mari si se pun si ele la fiert cu carnea. Se adauga 1 lingurita sare. Se fierbe la foc mediu, spumand din cand in cand. Dupa ce nu se mai face spuma se fierbe cu capac.
Cand e bine fiarta carnea se strecoara supa. Carnea de pui se da jos de pe pulpe si se rupe fasii. Gaturile raman intregi in ciorba.
Se adauga orezul si se mai fierbe 10 minute.
Intr-un vas se bat bine galbenusurile, se adauga zeama de la cele 2 lamai si apoi se adauga smantana. Se da deoparte ciorba de pe foc. Se pune compozitia de galbenusuri dar nu mai punem pe foc. Turnati totul in oala cu ciorba, incet si amestecand tot timpul. Se mai condimenteaa dupa gust. Se adauga mararul tocat.

Pofta buna!








Cornulete cu magiun de prune





Pentru aluat avem nevoie de:

- 200 g unt
 - 460 g faina
- 1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu zeama de lamaie
- 9-10 linguri apa
 -un praf de sare

Cornuletele le-am umplut cu magiun de prune din comert.

Pentru pudrat avem nevoie de aproximativ 150 g zahar pudra.
Eu am folosit un cu 80% grasime (vezi imagine)

Se framanta aluatul timp de cinci minute pana se obtine o bila de aluat, pe care o vom imparti in patru bucati mai mici.

Eu a facut portie dubla, asa ca am dublat cantitatile!