duminică, 1 iunie 2014

Clafoutis cu cirese


Ingrediente:

500 grame de cirese,
3 oua,
80 grame zahar,
100 grame faina,
200 ml lapte,
2 pliculete cu zahar vanilat,
1 varf de cutit de sare,
1 lingurita de unt
Preincalzim cuptorul la 180°C. Ciresele, spalate, zvantate si curatate de samburi, se aseaza intr-o forma de copt  unsa in prealabil cu unt. Intr-un vas, cu un tel simplu sau cu mixerul electric, batem ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea, adaugam faina si apoi, putin cate putin, laptele.
Omogenizam iar compozitia obtinuta o turnam peste cirese si introducem forma la cuptor pentru cca 40 minute, pana cand o scobitoare inserata in centrul prajituricii iese curata-curata si fara pic de urme. Asteptam cca 15 minute si scoatem prajitura din tava, o pudram cu zahar si o servim calda.