duminică, 3 iulie 2011

Melci însiropaţi cu lapte

Ceva interesant si foarte delicios!
Reteta o mai gasiti AICI in blog iar in forum AICI

Pentru aluat avem nevoie:
-4 galbenusuri
- 1 cana lapte caldut (200 ml)
- 3 linguri zahar
- 1 cubulet drojdie
- un praf de sare
- faina cat cuprinde, cca 400 g
Pentru crema:
- 200 g margarina
- 250 g zahar
La sfarsit iti trebuie:
- 1 cana lapte fierbinte
- 1 vanilie
- 1 lingurita scortisoara
De uns deasupra:
-galbenus de ou
Cum faci auatul:
Amesteci laptele cu drojdia si zaharul si lasi amestecul la dospit. Faci apoi aluatul, amestecand faina cu maiaua si galbeusurile. Pui si sarea. Lasi aluatul la dospit 1 h
Crema:

Freci spuma margarina cu zaharul. Intinzi auatul intr-o foaie, il ungi cu margarina frecata spuma, il rulezi si-l tai felii (32 bucati). Asezi bucatile de aluat rulate in tava si lasi la dospit 15 minute. Dai apoi rulourile la cuptor pana se rumenesc si cand sunt gata la stropesti cu lapte fierbinte amestecat cu scortisoara si vanilie. Acoperi melcii de aluat si ii lasi astfel pana absorb tot laptele. Ii consumi calzi.

 Foarte bun pentru copii!

cateva imagini din timpul prepararii: