vineri, 11 februarie 2011

Rumoş Pupoş

Ceva nou...ceva mai altfel, e foarte delicioasa, mai complexa
E luata dintr-o revista!

Avem nevoie de:

Pentru blat:
- 12 oua
- 12 linguri zahar
- 6 linguri de nuca macinata
- varf de cutit bicarbonat stins cu otet
Pentru crema:
- 10 oua
- 100 ml lapte
- 15 linguri zahar
- 100g cacao
- 200 g unt
- 1/2 pachet margarina
Pentru ornat:

- 2 cani de zahar si albusurile se bat spuma de la cele 10 oua
Pentru insiroparea blatului ai nevoie de:
250 ml rom (nu esenta)
Cum faci la blat:
Bati albusurile cu zaharul, adaugi galbenusurile, faina, bicarbonatul si nucile si pui totul la copt intr-o tava cu hartie. Coci totul la foc incet.
Cum faci la crema:
Galbenusurile, laptele, zaharul si cacaoa le amesteci si le fierbi pe baie de aburi. Dupa ce s-a legat, iei de pe foc si lasi sa se raceasca. Apoi adaugi untul si margarina si freci totul foarte bine.
Cum faci la ornat:
Albusurile le bati bine cu 1 1/2 cana cu zahar pe bia de aburi pana se intaresc foarte bine. Separata pui sa se topeasca 1/2 cana cu zahar pana ajunge de culoarea caramelului, apoi cu multa grija il adaugi peste albus si bati incontinuu si repede.
Tai blatul in doua, il insiropezi cu rom, pui prima foaie pe un platou, asezi crema, a doua foaie de balt si cu albusul amestecat cu zahar ars imbraci tortul. Pui in cornet albusul care ti-a ramas si faci pompoane care vor elimina bucata cu bucata.
Poti face pomponele si cu lingura.

























Am folosit migdale feliate deasupra: