luni, 18 ianuarie 2010

Prajitura Anemona

Asa dupa cum v-am obisnuit cu denumirile prajiturilor, puse de la mine din cap va prezint o prajitura extrem de simpla si rapida!

Ingrediente:

Pentru blat:

-6 oua

-6 linguri zahar

-1 plic zahar vanilat

-6 linguri faina

Cum facem:

Facem blatul dupa tehnica standard adica batem bine albusurile, apoi punem hazar, zaharul vanilat, batem pana se intareste bine si nu curge albusul pe paletele de mixer . Adaugam galbenusurile si mai batem 30 secunde, la sfarsit adaugam faina dar de data asta amestecam cu lingura de lemn de sus in jos, avand grija sa nu se lase albusurile.
Punem aceasta compozitie intr-o tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor la 180 grade 30 minute. Verificam cu scobitoarea!
Lasam blatul la racit.
Aces blat l-am copt intr-o forma cu inel detasabil, dreptungiulara.

Crema:

- 1 cutie de cremes la rece dr.otker

- 1 plic gelatina granule dr. otker

- 2 plicuri de jeleu de capsuni

- 3 conserve de 400 g de fructe exotice - compot

- 10 linguri zeama din fructe

Facem budincile asa cum scrie pe plic.
Ne punem gelatina la umflat 10 minute in apa rece.
In timpul cat se coace blatul pregatim crema la rece cremes. Gelatina umflata o dizolvam pe foc, dar nu o fierbem ci doar o tinem deasupra flacarii cat sa se topeasca apoi o adugam in crema si amestecam bine.Blatul ramane in tava detasabila.
Fructele trebuie stoarse de zeama lor iar cu acest suc de fructe, 10 linguri, insiropam blatul
Repede ne pragatim sa preparam 1 plic de jeleu de capsuni, asa cum scrie pe plic (l-am cumparat de la Carrefour). Turnam acest jeleu pe blatul insiropat iar apoi punem crema de cremes dupa care repede asezam fructele din conserva, dupa cum dori. Ideea este sa punem fructe multe, sa nu ramana spatiu liber.
Dupa ce am asezat fructele ne preagatim al doilea plic de jeleu de capsuni si-l preparam dupa cum scrie pe plic. Punem cu lingura acest jeleu, il repartizam intre fructe, asa fierbinte.
Dam prajitura la frigider pana a doua zi, cand vom scoate inelul si o vom taia patrate.


Pofta buna!