luni, 7 decembrie 2009

Prajitura Milch Schnite

Reteta este discutata in Forumul Bucataria Noastra: AICI


Avem nevoie de:

Blatul:
-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-3 linguri cacao
Cum procedam:

Bate albusurile bine spuma apoi adaugam zaharul, batem in continuare, urmeaza galbenusurile pe  rand, pana le incorporam pe toate si batem cu mixerul inca 2 minute. La final punem cele 8 linguri faina si cacaoa si amestecam de data aceasta cu lingura de lemn incet de jos in sus, sa nu se lase albusurile.
Cuptorul trebuie sa fie preancalzit la 180 grade. Coacem totul intr-o tava in care am pus hartie de copt sau am uns-o cu margarina si apoi am tapetat-o cu faina, 30 minute la foc potrivit. Blatul copt se lasa la racit dupa care se taie in doua.

Crema:

-400 ml frisca lichida
-375 g lapte condensat
-1 plic gelatina granulata, 10 g
-2 linguri miere fina
Cum procedam la crema:

-punem gelatina la umfla 10 minute in apa rece
-turnam intr-un bol frisca din cutie, apoi punem mierea si laptele condensat si batem cu mixerul pana se face ca o smantana groasa
-gelatina umflata o topim rapid pe foc (a nu se fierbe!)
-incorporam gelatina in compozitia de crema. Vedeti in imagini! Batem bine cu mixerul pana omogenizam tot. Compozitia trebuie sa nu curga, sa arate ca-n pozele de mai jos!
Iese o crema naipomenita! Faceti-o cu incredere.

Sfatul meu:
Puneti frisca mai putina adica 200 ml si crema va iesi mai putina. E mai estetic asa (ca si  cea cumparata:))
Nu coaceti prea mult blatul sa nu fie prea uscat. Blatul corect copt n-are nevoie de insiropare la aceasta prajitura.

Asamblare:

-Blatul racit se taie in doua
-asamblarea ma facut-o intr-o tava dreptunghiulara cu inel detasabil
-Se pune primul blat apoi crema toata si urmeaza al doilea blat
-se da prajitura la frigider 4 ore dupa care s epoate taia in dreptunghiuri sau patrate cu un cutit lung si subtire umezit de fiecare data cand taiem o felie in apa rece.
Si cum fara imagini nu se intelege nimic trecem la ele:
Albusul batut trebuie sa arate asa:






Amestecam faina cu cacaoa, cu lingura de lemn:


 

 

 

Scoatem hartia de copt:

Laptele condensat:

Frisca lichida din cutie:

Gelatina topita:


Adaugam lingurile de miere:


Adaugam laptele condensat:


Turnam gelatina topita pe foc:

Compozitia frumos omogenizata:


Asamblam: blat + toata crema:

Iarasi blat:


Iete ce frumos arata dupa 4 ore de stat la frigider:


Finalul: