vineri, 18 iulie 2014

Prajitura cu branza si visine

 
 
Avem nevoie de:

Pentru aluat
 - 350 g faina
- 1 ou
- 200 g margarina rama (la temperatura camerei)
-2 linguri cacao
- 100 g zahar praf
-1 lingura mare de smantana
-un praf de sare
-zahar vanilat
Pentru umplutura:
 -500 g branza dulce de vaca
- 4 oua
-200 g zahar
- 4 linguri gris
- 300 g visine
 - zahar vanilat

Cum procedam:
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele, pana se formeaza un aluat compact, molcut. Se imparte in 2 bucati. Fiecare bucata se intinde intr-o forma dreptunghiulara.
Intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina, cu ajutorul sucitorului se ridica foaia de aluat si de aseaza, apasandu-se usor sa ia forma de la vas. Aluatul trebuie sa fie atat de mare incat sa se poate inchide, acoperi umplutura.
Pentru umplutura se amesteca branza cu grisul, zaharul si galbenusele, cu zaharul vanilat. In final se adauga cu grija albusele batute.
Se acopera umplutura cu partea de aluat ramasa si se preseaza usor cu mana.
Se coace la 180°C timp de 30 de minute
Se rastoarna din forma si se pudreaza bine cu zahar.
 




     

luni, 14 iulie 2014

Tarta cu caise



Avem nevoie de:

 -250 g margarină,
 - 340 g făină,
 - 125 g zahăr,
 - 1 ou,
 - o linguriţă praf de copt,
 - o lingură smântână,
 - caise fara samburi,
  - pesmet pentru tavă

Cum facem:

Se amestecă zahărul, praful de copt, făina.
Se adaugă margarina, oul şi smântâna şi se amestecă.
Aluatul format se pune pe masa presărată cu făină şi se frământă;
O treime din aluat se împachetează în folie de aluminiu şi se pune în congelator;
Se scot sambruii din caise si le folosim jumatati
Se unge o tavă de copt (26 cm diametru) cu margarină şi se presară pesmet;
Se acoperă tava cu aluatul rămas;
Se pun jumatatile de casie cu scobitura in jos peste aluat;
Peste caise se răzuieşte aluatul ţinut la congelator;
Se dă la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.