sâmbătă, 10 mai 2014

Supa de salata


Avem nevoie de:

 - 2 capatani mari de salata verde
- 300g sunculita (Kaiser, slaninuta, bacon etc)
- 500 ml lapte batut
- 500 ml lapte dulce
- 2 oua
- 1 litru de apa
- 3 linguri de faina
- 2 catei usturoi
- sare de lamaie sau suc de lamaie, dupa gust
- 4-5 linguri de smantana
- 2 linguri ulei
- sare dupa gust

Cum facem: am taiat afumatura marunt, apoi in oala de supa am incins uleiul si am rumenit putin sunculita Am pus apoi usturoiul pisat, am amestecat bine si l-am lasat sa se caleasca 1-2 minute impreuna cu sunca, dupa care am adaugat si faina.Apoi am turnat apa in oala apa si laptele batut amestecat cu laptele dulce. Am sarat tot, apoi am purces la pregatirea salatei, pe care am spalat-o bine si am lasat-o sa se scurga putin intr-o sita. Apoi am tocat-o nu foarte marunt si am pus-o in oala. Am lasat sa fiarba tot pana ce salata a fost moale.Am separat ouale si am amestecat galbenusurile cu smantana. Stiti deja procedura pentru a adauga amestecul asta in supa: luam zeama fierbinte din oala, o turnam din aproape in aproape peste smantana, pana are consistenta supei, apoi turnam totul in oala, amestecam bine si punem oala pe foc. O lasam sa dea in clocot si adugam albusurile, incet, pentru a face “zdrentele” specifice supei de salata. La ultimul clocot acrim supa cu putina zeama de lamaie.










 

vineri, 2 mai 2014

Papanasi fierti


Avem nevoie de:

-1 kg branza vaci
-250 g gris
-4 linguri zahar
-1 esenta vanilie
- 4 oua
- 1 lingura margarina
- 200 g pesmet
 - 4 linguri zahar pudra pentru pesmet
- jumate de esenta rom


Cum facem:


Punem branza intr-un bol apoi adaugam grisul si amestecam bine. Adaugati vanilia si zaharul si amestecati iar. Apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
Lasam amestecul sa se odihneasca  jumatate de ora.
In acest timp puneti la fiert o oala mare cu apa si adaugam romul.
Intr-o tigaie topim margarina si adaugam pesmetul si la foc mediu il prajiti pana se face auriu. Stingeti focul si adaugati zaharul.
Cu mainile umede, din amestecul de branza modelati bile asa cums me vede  in imagine.
Va umeziti mainile dupa fiecare 2-3 papanasi.
Cand apa fierbe dam focul pe minim si asteptam ca apa sa nu mai clocoteasca. In acel moment putem adauga in oala papanasi pana acoperiti fundul oalei cu ei. Nu-i inghesuiti prea tare, mai bine ii fierbeti in mai multe ture. Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata.
Ii scoatem cu ajutorul unei palete cu gauri si ii punem apoi repede in tava cu pesmet  astfel incat papanasii sa se rostogoleasca si sa se acopere singuri de pesmet.
Ii scoatem pe o farfurie si serviti cu smantana sau ce vreti voi
 
Pofta buna!














 

Papanasi fierti







Avem nevoie de:
-branza dulce (eu am avut vreo 450 g)
-gris
-sare
-faina (am pus cam 3 linguri mari cu varf)
-2 oua
Le invelim in:
-pesmet calit putin pe foc
-zahar
Cum facem: