duminică, 6 octombrie 2013

Prajitura Triumf




Avem nevoie de pentru blat:
  • 7 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 15 piscoturi
  • 1 praf de copt si esenta de rom
Avem nevoie de pentru crema:
  • 1 ciocolata alba
  • 150 ml frisca
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 budinca de vanilie sau cu gust de frisca
  • 300 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
Cum facem:

Se bat albusurile cu zaharul si se adauga pe rand celelalte ingrediente. Se asaza hartie de copt in tava mare si turnam compozitia de blat. Asezam cele 15 piscoturi cate 3 piscoturi pe 5 randuri cu distanta de aprox 1 cm intre ele. Apasam usor fiecare piscot pana cand se ridica un pic compozitia de blat deasupra piscoturilor. Se da la cuptor pentru 25-30 min.
Dupa ce s-a racit, blatul de insiropeaza cu rom amestecam cu apa si zahar.

La crema:

Ciocolata alba se amesteca cu frisca si se pune pe foc pana cand se topeste. Se da la rece. Punem cele doua plicuri de gelatina la umflat in putina apa rece. Laptele se pune la foc. Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam budinca si turnam peste laptele cald. Fierbem pana cand se ingroasa budinca si amestecam cu telul sa nu se faca cocoloase. Punem gelatina umflata in compozitia fierbinte si amestecam pana se dizolva. Intre timp batem frisca, 350 ml. Se amesteca budinca racita cu ciocolata alba, cu gelatina si cu frisca. Mixam bine, apoi asezam crema peste blatul insiropat. Deasupra pudram cacao.