sâmbătă, 31 decembrie 2011

Tort Diplomat cu 8 Fructe



Blatul:
 - 10 oua
-  10 linguri zahar
- 10 linguri faina
- esenta de vanilie
- 1 praf de copt
Cum facem:
 - se bat bine albusurile, se adauga zaharul si se bat bine cu mixerul pana se intareste si sta baț pe lingura.
- se adaugă gălbenușurile pe rand si mixam, apoi adugam esenta de vanilie
- se pun cele 10 linguri de faina dupa care si plicul de praf de copt, si omogenizam cu mixerul timp de 20 secunde.
Avem pregatita o tava in care am pus hartie de copt.Turnam compozitia de blat in tava  si dam la cuptorul preancalzit la 180 grade. Se coace 30 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul se raceste dupa ce e copt dupa care se taie  in doua.

Crema:

miercuri, 14 decembrie 2011

Tort cu 2 feluri de budinca





Este vorba despre un tort simplu atat la igrediente si cat si la ornat. Puteti jongla: il puteti face sau numai cu budinca de cacao sau cu cea de vanilie.

Avem nevoie de:
Blatul de cacao
- 10 oua
- 10 lg de zahar
- 9 lg faina
- 1 praf copt
- 3 lg mari cacao
Blatul de vanilie: