duminică, 28 februarie 2010

vineri, 26 februarie 2010

Omleta cu ardei salam si cascaval

Avem nevoie de:


-1 ardei mare rosu

-100 g telemea de oi rasa

-100 g cascaval ras

- 6 oua

- piper, sare

- 150 g salam


Cum procedam:

-calim ardeiul rosu putin in ulei

- adaugam salamul

- batem ouale in care pune telemeaua rasa si amestecam apoi turnam peste oua

-ca sa se coaca la foc mic trebuie ici colo sa intepam cum s-ar zice, cu lingura....nu este nevoie s-o intoarceti. Eu nu intorc omletele in tigaie!

-cand e aproape gata punem cascavlul ras deaupra si apoi repede capacul de la tigaie. Cascavalul se va topi frumos de la caldura.













duminică, 21 februarie 2010

Clatite cu branza dulce la cuptor

Ingrediente:


-clatite facute

-500 g branza dulce

-2 plicuri zahar vanilat

-150 g zahar pudra

- smantana

-2 oua

Cum procedam:


-trebuie sa ne facem din timp clatitele, vreo 35

-amestecam branza de vaci dulce cu vanilia, ouale, zaharul

-umplem fiecare clatita cu putin compozitie, le invelim si le asezam intr-un vas una langa cealalta, apoi al doilea rand de clatie il asezam invers celor puse in primul rand.
 












sâmbătă, 13 februarie 2010

Cartofi piure mai altfel

Am facut o reteta de cartofi piure altfel decat facem noi de obicei.
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- sare
- 40 g unt
- patrunjel tocat
- 1 ceapa
- 4 catei usturoi
- 1 ceapa
- 120 g branza telemea rasa
Cum procedam:
-calim ceapa in putin ulei pana luceste
-cartofii ii punem inainte la fiert in apa cu sara taiat cubulete
-ne radem branza
-pisam cartofii, punem untul, adaugam ceapa apoi condimentele, urmeaza branza rasa, usturoiul pisat si amestecam totul bine cu lingura de lemn de jos in sus, punem si patrunjelul tocat (eu am avut atunci doar cel uscat).












Servim cu ce dorim noi. Aici s-a papat cu bacon putin rumenit:




duminică, 7 februarie 2010

Budinca cu ciocolata si vanilie

Retete de budinci dulci gsiti AICI

Ingrediente:



-1 budinca de vanilie

-1 budinca de cioco

-1 lintru lapte

-6 linguri zahar

-toping de fructe de padure


Cum procedam:


Se prepara budincile asa cum scrie pe plic. Eu le-am facut aprope odata, sa fie fierbinti. M-am miscat foarte repede.

Ne pregatim 2 boluri rotunde si adanci....in functie de cel model vrem noi sa iasa budinca, asa vase folosim.

Cele 2 vase le clatim chiar inainte de-a turna budinca cu apa foarte rece.

Apoi punem cateva linguri de budinca galbena si apoi cea maro si tot asa.

Dam la frigider 5 ore dupa care le scoatem din frigider, le desprindem putin marginile cu degetele, dar usor.... si rasturnam pe farfuri.

Punem toping de fructe peste si infulecam fara oprire!














sâmbătă, 6 februarie 2010

Biscuiti cu ciocolata


Ingrediente
Pentru aluat:
- 150 g unt sau margarina
- 200 g zahar
 - 200 g faina
 - 2 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 1 varf cutit de sare
- 1 lingurita praf de copt
- 80 g nuca macinata
- 75 g ciocolata razuita
- 75 g fulgi de cioco macinate
Cum facem:
Pentru aluat se amesteca untul sau margarina cu mixerul la viteza maxina. Se adauga treptat zaharul, vanilia pana se omogenizeaza tot.
Se adauga oulae (cate un ou la fiecare 1/2 minut). Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza treptat, in amestecul obtinut anterior. Se adauga nuca macinata, ciocolata si fulgii de ciocolata.
Cu ajutorul a doua lingurite se fac gramajoare de aluat de marimea unei castane si se aseaza in tava de copt (tapetata cu hartie de copt), nu foarte apropiate pentru ca aluatul mai creste putin. Tavile se introduc in cuptor una dupa alta.
Biscutii se scot din tava impreuna cu hartia de copt si se aseaza la racit pe un gratar de bucatarie.
Cuptor electric cca 180 grade (preancalzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2-3 preancalzit
Timp de coacere 15 minute pentru fiecare tava.