joi, 31 decembrie 2009

Tort festiv cu alune





Am facut acest tort pentru Craciun. Este un tort foarte usor si sigur o sa va placa!
Reteta am scanat-o dintr-o revista.

Asa arata tortul la final:

Reteta:

Am scanat pentru ca doar asa am putut. Intai aveti prima etapa de pregatire, apoi restul....


Celelalte etape. Fa clik pe imagine si ea se va mari:


Acum urmeaza etapele mele din timpul pregatirii:
Facem blatul




Blatul copt:

La crema diplomat am facut modificari. Am facut crema asa: din 5 galbenusuri cu 150 g faina si 1 budinca de vanilie se mixeaza 1 minut dupa care se pune pe foc si se amesteca pana se ingorasa. Se pune apoi gelatina la inmoiat 10 minute in apa rece. Dupa ce s-a umflat gelatina se incorporeaza in crema calda. Se bate frisca apoi se amesteca frisca cu crema
In imagine punem crema deasupra blatului care se afla intr-o tava cu inel detasabil si lasam asa la frigider pana a doua zi.


Alunele le prajim inainte apoi le macinam:

Am facut pe margine un model:

Apoi am indreptat putin sa fac loc alunelor macinate:




Am pus in sfarsit acele alune:


Am facut rozetele din frisca sus in care am pus pe fiecare o aluna, am pudrat c-asa am vrut eu, cu zahar pudra:


Inca o poza:


si ultima:))


duminică, 27 decembrie 2009

Meniu de Craciun



Anul acesta am avut in meniu asa:

- Ardei umplut cu branza
-Chiftelute din piept de pui
-Salata de Boeuf
-Ciorba de perisoare
-Muschi de vita si de porc umplut cu carnat respectiv cu legume
-Cartofi taranesti
-Inele cu scortisoara
-Cornulete cu cacao
-Biscuiti cu fulgi de cicolata
-Prajitura Maria
-Flori cu gem
-Tort cu alune

Intai cateva poze surprise din timpul acestor zile.

Fructe, Bomboane de pom (saloane), saleuri.




Bombonele lui Stefan:




Globul lui Stefan primitcadou de la gradinita:



Ajutor in bucatarie:




Ornamentul nostru de masa:




Si acum sa va pun pe rand la fiecare cate o poza:

Ardei cu branza





Chiftelute de pui:




Salata de boeuf:



Ciorba de perisoare:




Muschi de vita umplut cu carnat:




Muschi de porc umplut cu legume:




Ambele fripturi cu cartofi si ardei pepperone:




Platoul cu prajiturele:





Inele cu scortisoara:



Flori cu gem:




Prajitura Maria:




Cornulete cu cacao:




Tort cu alune:






marți, 22 decembrie 2009

Ciorba cu ou si cremvursti

Cred ca va suna ciudat dar  am inercat pe propria-mi piele si sa stiti ca e foarte buna. Folositi cremvursti putin afumat si iese o nebunie...
Avem nevoie de:
-20 cremvursti afumati
- oua (1 ou la fiecare persoana)
- patrunjel verde
- 2 morcovi
- 2 patrunjei radacina
-1 rosie
-1 ardei
- 1 ceapa
- putin ulei
-sare, piper
Cum procedam:

miercuri, 16 decembrie 2009

Supa de gulii

Avem nevoie:

- 2 gulii

- legume la alegere (eu am pus patrunjel, pastranac, ceapa,morcov,ardei, 2 rosii)

- sare,piper

- carne de porc

Mentionez ca,carnea am pus-o de porc....pentru gust mai mult, dar apoi am pus si in supa bucatele de carne taiata!
























luni, 7 decembrie 2009

Prajitura Milch Schnite

Reteta este discutata in Forumul Bucataria Noastra: AICI


Avem nevoie de:

Blatul:
-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-3 linguri cacao
Cum procedam:

marți, 1 decembrie 2009

Rulada de porc cu varza rosie

Ingrediente:
- 1 kg pulpa de porc - bucata intreaga
- 1/2 varza rosie
- 150 ml ulei
- 2 linguri orez
- sare, piper
Cum procedam:
Curatati carnea de pielite si tendoane, scurgeti-o de apa. Taiati astfel incat sa obtineti o "foaie" de carne cu grosimea de cca 1cm. Bateti carnea cu ciocanul de snitele pentru a se fragezi si a se mai subtia, apoi presarati-o cu sare si piper. Tocati marunt varza, frecati-o cu sare, dupa care caliti-o in 50 ml ulei, timp de 15 minute, la  foc mic. Adaugati sarea, piperul dupa gust si luati tigaia de pe foc.
Fierbeti orezul in apa cu sare  10 minute. Amestecati orezul  fiert cu varza calita si intindeti amwestecul pe foaia de carne. Rulati carnea si prindeti-o cu scobitori sau legati-o cu ata alimentara. Eu am prins-o cu bete lungi:)). Puneti rulada astfel formata intr-o tava  pe hartia de copt.Ungeti-o cu ulei, presarati-o cu sare piepei si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti rulada la foc incins 60 minute pana se rumeneste bine pe deasupra. Lasati sa se raceasca  15 minute dupa care o taiem felii.
Carnea pregatita de batut:
Am babtut-o:


Varza am tras-o prin razatoare:))


Am calit-o in cratita:

Orezul era fierbinte:

Am pus compozitia pe carne:


Am rulat:


Prins cu bete:


Gata facuta:

 

Felii: