miercuri, 21 octombrie 2009

Supa de chimen cu oua si crutoane


Avem nevoie de:
-1 ceapa
-4 oua
-1 lingurita otet
-1 lingura faina
- sare, piper,vegeta
-chimen
-smantana
-1 lingurita boia dulce
Cum procedam:


- prajim putin faina intr-o lingura de ulei, o ametim asa, deci nu mult:))
- trebuie sa avem ceaiul de chimen facut. Cat ceai vom face atat supa ne va iesi! Eu am facut 2 litri. Il strecuram de semintele de chimen.
- taiem ceapa cubulete si o daugam peste faina, apoi punem boiaua si stingem repede cu ceaiul de chimen gata preparat
- lasam sa fiarba iar intre timp ne batem cele 4 oua, adaugand apoi 1 lingura mare de smantana. Facem un talmes balmes:))
- turnam ouale cu smantana in supa amestecand repede de tot
- lasam totul sa fiarba si adaugam 1 lingurita de otet
- se adauga apoi in fiecare farfurie cuburi de paine prajita sau chiar si kubeti din comert.



marți, 20 octombrie 2009

Perele

Energie/portie standard 64 kcal

Bogate in potasiu si fibre solubileValoarea nutritiva a perelor este ignorata adesea, deoarece sunt considerate doar fructe gustoase si dulci. Perele sunt de fapt o sursa buna de pectina fibroasa solubila.Aceasta nu este utila numai la reglarea digestiei, ci are proprietati ce ajuta la reglarea colesterolului.Perele sunt si o sursa considerabila de vitamina C, contin o oarecare cantitate de vitamina A, mult potasiu si putina vitaminaE. PErele uscate sunt o sursa importanta d eproteine, fier, vitamina A si vitamina C si o sursa importanta de potasiu si fibre. Pentru persoanele care sufera de probleme digestive sau sunt in covalescenta, pesrele sunt fructe foarte usor de digerat si o alternativa mai interesanta decat amidonul.

-Bune pentru energie, covalescenta, cosntipatie si scaderea colesterolului

-Se recomanda sa se consume proaspete si coapte sau uscate.

-Perele proaspete contin un alcool, bazat pe zaharuri denumit sorbitol, care,in cantitati mari, poate provoca diareea la un numar mici de persoane susceptibile.

duminică, 11 octombrie 2009

Ardei umplut



Avem nevoie de:
-500 g carne tocata amestec
-1 ceapa mare
-2 pumni orez
-sare, piper
-2 lingurite boia dulce
-400 ml bulion
-2 oua
-4 foi de dafin
-15 ardei mijlocii
Cum procedam:
-spalam ardeii,ii scobim de cotor, indepartam semintele
-calim ceapa,adaugam boiaua si varsam compozitia asta peste carnea tocata
-adaugam condimente
-adaugam ouale, amestecam bine
-punem si orezul
-umplem ardeii
-ii asezam frumos in picoare in oala, asa cum e in poza
-completam oala cu apa, punem si bulionul.Lichidul sa fie cat sa acopere ardeii
-arucam si foile de dafin, punem capacul si dam la fiert la foc mic 1h si 30 minute
servim cu smantana!