joi, 12 martie 2009

Negresa (de post)


Avem nevoie de:

- 1 cana(250 ml) zahar pudra
- 1 cana nuci macinate
- 1/2 cana ulei
- 3 linguri cu varf de cacao
- 2 cani faina
- 1 cana apa
- 1 lingurita amoniac sau praf de copt
- 50gr stafide
- 1 borcan de gem (cca. 450 g)
-cateva picaturi zeama de lamaie

Cum procedam:
Se mixeaza cateva minute si se pune in tava la cuptor la 170 gr pentru 45 de min .

Se poate pune orice galzura doriti.
Deasupra se presara nuca macinata sau cocos.








duminică, 8 martie 2009

Torturi diplomat cu fructe si frisca

Am facut saptamana aceasta aceste torturi diplomat cu fructe. Ornate cu trandafiri din buttercream, din frisca si cireste confiate.

Reteta la aceste torturi o gasiti in index la "Torturi", la diferite torturi diplomat facute de mine.
Reteta este AICI










luni, 2 martie 2009

Tort Boss

Acest tort este facut din blat normal, 3 randuri de blat, fructe foarte multe care stau bine prinse sa nu fuga :)) intr-o crema de oua diplomat.
Este ornat cu frisca, trandafiri din buttercream si frunze din frisca. Decorul albastru este din material textil.
Reteta la diplomat o gasiti AICI







duminică, 1 martie 2009

Prajitura cu mere

Avem nevoie de:
-1 kg de mere
-3 oua
-o cana lapte
-100 gr ulei
-o cana zahar
-praf de copt
-zahar vanilat
-scortisoara
- faina
Cum procedam:
Merele se dau pe razatoare, se calesc apoi cu putin zahar si cu scortisoara.
Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi laptele, praful de copt, vanilia si faina, astfel incit sa fie compozitia ca o smantina groasa. Tava se tapeteaza si se toarna trei sferturi din coca, apoi merele rase si apoi restul de aluat. Cuptorul trebuie incins la 180 gr si se coace in cuptor 40 minute.