joi, 29 mai 2008

Salata de varza

Pare simplu la la unii dintre noi ne e lene sau chiar nu stim sa facem salata.
Eu o fac asa:

Rad o varza prin scula care s evede in imagine. Varza astfel isei frumos taiata. Cu cutitul nu iese deloc bine:)).
Adaug otet dupa gust, ulei de masline dupa gust, putina sare,putin apa iar la sfarsit pun 3 linguri mari de smnatana . Moama ce bun!! As manca zilnic si nu ma satur. De fapt la 2 zile pap asa ceva ca-mi place la nebunie.
Ultima data am servit langa chiftele si cartofi piure.





miercuri, 28 mai 2008

Pizza fara blat

Avem nevoie de:
-4 oua
-4 linguri faina
-2 linguri ulei
-150 g bacon felii
-2 rosii
-cascaval ras
-3linguri ketchup dulce
-busuioc,oregano
-condimente
-150 gr branza telemea
-cateva masline
Cum procedam:
Amestecam faina cu cele 4 oua ,2 linguri ulei,apoi amadaugat 150 branza telemea rasa,condimente,oregano,busuioc,3 linguri ketchup dulce. Am pregatit 2 tavi de aluminiu(am facut portie dubla) si am turnat in ea compozitia rezultata.Deasupra am baconul, feliile de rosii si cascavalul ras + maslinele. Am dat totul la cuptorul preincalzit pentru 25 minute Acesta pizza se poate face de obicei cu ce avem noi prin frigider.

Eu am facut portie dubla, deci 2 tavi de aluminiu.












luni, 26 mai 2008

Pilaf de orez cu carne de pui

Avem nevoie de:
-400 g piept de pui
-ceapa verde,1 legatura
-condimente
-2 cani orez
-1 legatura patrunjel verde si 1 leg marar
-morcov,patrunjel radacina
-2 lingurite boia dulce
Cum procedam:
-calim ceapa verde,pe care am tocat-o la tocator
-adaugam baoiua,stingem repede cu apa si punem legumele si carnea.Lasam sa fiarba 35 minute
-punem orezul spalat.Daca mai trebuie mai punem apa
-adaugam condimentele si lasam sa fiarba 25 minute
-lasam totul sub capac(orezul va absorbi zeama ramasa si se va umfla fumos)
-servim cu rosii sau ce doriti d-voastra!





duminică, 25 mai 2008

Trandafiri albi pictati

Acesti trandafri i-am facut din pasta de lapte praf. Retetea este in Index. Dupa ce s-au uscat i-am pictat cu diferite culori,cu pensula






Pastrav pane

Eu am pregatit asa:
-am spalat peste,curatat
-l-am sarat si l-am lasat sa steie asa putin in sare,cam 1 h
-i-am taiat capul si coada
-apoi l-am taiat bucat
-bucatile le-am trecut prin faina si le-a prajit in ulei bine incns la foc moala, pe o parte si pe cealalta
-am servit cu lamaie sau se poate servi cu cartofi natur sau ce doriti voi!



vineri, 23 mai 2008

Tort Palma

Blat:
-este un tort inalt
-am facut 2 blaturi din 8 oua pe care le-am taiat in 2
-este un blat cu cacao
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se face o spuma apoi se adauga 2 linguri ulei,pe rand, urmeaza 3 linguri de lapte si amestecam bine cu mixerul. Apoi punem 2 linguri de cacao si omogenizam cu mixerul.La sfarsit punem faina amestecata cu 1 pliculet de praf de copt.Omogenizam totul cu mixerul foarte bine.
Ne batem albusurile si incorporam albusurile in crema de cacao si amestecam cu lingura de lemn de jos in sus.Punem compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor 25 minute.
Crema ganache se face din timp cu 3-4 ore inainte deoarece ea trebuie sa steie la firgider sa se intareasca.
Pentru crema:
-5 ciocolati Primola amarui
-800 g frisca lichida
-Varsam frisca intr-un catron si rupem ciocolata in bucatele,apoi o punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata.O dam apoi la rece,la frigider pana se intareste si la sfarsit o batem ca pe frisca normala cu mixerul.Cu aceatsa crema umplem blaturile.
Sirop:
-2 fiole de esenta de rom + 200 g zahar
Este ornat cu frisca si trandafiri din pasta de lapte praf pictati












Budinca cu lamaie

Ingrediente:

-60 g unt inmuiat
-175 g zahar pudra
-2 oua
-40 g (4 linguri de faina cu agent de crestere)
-coaja rasa si sucul de la 2 lamai
-310 ml lapte
-2 linguri de ciocalata pentru ornat
Eu am pus in loc de lamaie 2 plicuri de finesse pudra de portocale de la dr.otker
Cum procedam:

Batem untul,zaharu, galbenusurile pana se obtine un amestec consistent si cremos. Adaugam faina si sucul de lamaie sau fineese de portocale, apoi ciocolata amestecand cu o paleta din plastic. Turnam incet laptele. Batem albusurile pana se intaresc si amestecam cu suc de lamaie. Adaugam in cuva. Introducem cuva in aparat si inchidem aparatul. Apasam pe butonul Menu pentru programul 9 Cuptor si apasam pe start/Stop. Servim budinca calda sau rece cu inghetata crema si/sau de vanilie. Cantitatea obtinuta este de 5 portii.