duminică, 30 decembrie 2007

Tort Kinder



Blat:
6 albusuri se bat cu 6 linguri de zahar, 4 linguri de pesmet, 4 linguri de nuca macinata, 1 lingura faina, 1/2 plic praf de copt. Se unge tava cu margarina sau se pune hartie cerata, se aseaza bucati de nuca(prajita putin in cuptor si taiata apoi cu cutitul) in tava iar peste nuci se pune blatul. In tava punem hartie de copt.Se baga la cuptor. Se verifica si este gata cand se desprinde un picut de tava. Blatul se raceste. Dupa ce s-a racit se unge cu crema finetti.

Prajitura Mozaic









Ingrediente:
Blat 1:

-se face un blat simplu din 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina
-blatul se taie in doua cand s-a racit bine de tot

Blat 2:

-7 albusuri
-1 cana cu zahar de 200 ml
-1 cana faina, tot 200 ml
-1 cana de fructe confiate taiate cu cutitul sau nuca macinata sau stafide inmuiate in prealabil in rom. Eu am facut cu fructe confiate,250 g.
-se bat albusurile bine de tot
-se adauga zaharul si se bate in continuare cu mixerul pana se intareste bine de tot
-se pun fructele confiate
-se adauga faina si se amesteca de sus in jos cu lingura de lemn.
-se coace la foc moderat pana se desprinde putin blatul de tava si se inchide putin culoarea desupra. In tava punem hartie de copt.
Crema:

vineri, 28 decembrie 2007

Budinca de gris










Ingrediente:
-1 l lapte
- 1 ceasca cu gris
-9-10 linguri cu zahar
-2 oua
-50 g unt
-1 lamaie
1. Fierbe in clocot laptele cu 6 linguri de zahar si coaja de lamaie
2. Adauga grisul in ploaie,amestecand tot timpul sa nu se formeze cocoloase
3.Cand grisul s-a umflat lasa-l la racit si adauga untul,galbenusurile si albusurile batute spuma
4.Separat,ia o cratita mica, in care pune restul de zahar sa imbrace si fundul cratitei
5. Lasa sa se raceasca, dupa care toarna grisul. Pune craticioara intr-un vas mai mare cu apa clocotita fie pe foc fie in cuptor. Lasa pana se rumeneste budinca.

joi, 27 decembrie 2007

Papanasi I



Avem nevoie de:
-350 g branza de vaci
-2 oua
-2 pliculete zahar vanilat
-un varf cutit de bicarbonat stins cu lamaie
-un praf de sare
-faina
Cum procedam:
Se amesteca toate ingredientele. La sf. se adauga faina.Faina punem atat cat sa nu se lipeasca tare de degete. Formam cercuri,facem gaura in mifloc (eu nu le-am facut mot) punem in ulei incins pana se rumensc,intorcand pe o parte si alta.
Se servesc cu dulceta de capuni si smantana sau efectiv doar pudrate cu zahar vanilat.

marți, 25 decembrie 2007

Ciorba de perisoare






Avem nevoie de:
-350 g carne tocata amestec
-1 ceapa
-patrunjel verde
-4 morcovi
-2 patrunjei radacina
-2 lingurite boia dulce
-sare,piper
-o telina mica
-pasta din ardei rosu
-1 ceasca orez
-smantana la servire
-1 ou crud
Cum procedam:

Friptura de Craciun

-reteta este din Secretele bucatariei.



Salata din cruditati in straturi




Avem nevoie de:
-varza rosie
-varza alba
-morcov ras
-piept de curcan
-cartof fiert (primul rand deoarece absoarbe zeama care si-o lasa varza)
-maioneza de casa
-branza telemea de oaie
-3 oua fierte
Se procedeaza asa:
-se incepe cu un strat de cartofi si tot asa din fiecare leguma, apoi un strat de maioneza,carne curcan(sau ce vreti voi) branza rasa,oua, iarasi legume, si tot asa pana se termina toate. Se da la frigider cateva ore dupa care se poate servi. Le puneti in ordinea pe care-o doriti!