marți, 25 decembrie 2007

Ciorba de perisoare






Avem nevoie de:
-350 g carne tocata amestec
-1 ceapa
-patrunjel verde
-4 morcovi
-2 patrunjei radacina
-2 lingurite boia dulce
-sare,piper
-o telina mica
-pasta din ardei rosu
-1 ceasca orez
-smantana la servire
-1 ou crud
Cum procedam:

-taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei
-adaugam 1 lingura mare de ardei pus la borcan (il pune mama la borcanele dar voi nu e musai sa puneti),amestecam bine punem boiaua,amestecam repede si imediat stingem cu 1 cana mare de apa
-adaugam morcovul,patrunjelul radacina, telina si completam oala cu apa
-lasam sa fiarba 20 minute
-scoatem legumele(eu fac asa si mi-e mai usor) lasam la racit urmand ca la sfarsit sa taiem morcovul cubulete si patrunjelul la fel.Telina eu pun doar de gust apoi o arunc.
-Acum urmeaza sa facem bilute mici din compozitia de carne tocata cu patrunjel taiat marunt,1 ou crud,ceasca cu orez,sare,piper
-facem bilute compozitia si lasam sa fiarba 30 minute sub capac.
-la sfarsit adaugam sare, piper care ce doreste
-eu nu pun smantana in oala si fiecare
-si pune ca asa se acreste mai repede ciorba.
-se pune la sfarsit patrunjel tocat marunt si legumele racite,fierte taiate cubulete