vineri, 12 octombrie 2007

Supa cu galuste

Cum se fac galustele aveti AICI
Poate ca unele dintre noi, asa cuma fost si eu intampinam dificultati la facerea galustelor, m-am gandit...sa explic cate ceva...
Avem nevoie de:
Pentru supa:
-o bucata carne sau os (eu am pus carne de vitel fara os)
-3 morcovi, 1 ceapa (patrunjel n-am avut azi),
-3 cartofi
-vegeta sau secretul gustului
Pentru galuste:

-6 linguri rase gris(sau dupa ochi, pana se obtine o pasta semiconsistenta, grisul trebuie sa fie pentru gatit, cel pentru copii nu este bun)
-1/2 lingurita vegeta sau SG
-2 oua intregi
-1 lingura ulei
-Incepem sa facem galustele. Aici e problema, nu?
-amestecam ouale, 1 lingura ulei, pun vegeta,si adaugam grisul. pasta nu trebuie sa fie tare, ea trebuie sa curga, dar nu subtire. Nu avem voie sa lasam sa steie compozitia ca altfel galustele ies tari. Si la fel daca punem prea mult gris iarasi ies tari. Intai se incearca in oala inmoind prima data lingura in supa fierbite apoi luam o data si vedem...daca se desface mai punem gris (intra cam 6-7 linguri de gris, asta aprox.). Acuma, mai ramane un piculet de gris, dar nu e voie sa se desfaca. Supa nu trebuie sa fierba in clocote in momentul cand punem lingurile cu gris .
Aici aveti ingredientele. ele pot varia de la un caz la altul. Eu asta am avut acum si astea le-am pus:))


Multi nu sunt de acord cu vegeta sau alte condimente, dar eu pun din cand in cand....

Compozitia pentru galuste:


-galustele inecate in supa:)). Eu n-am pus in poza capac....se pune capac si focul sa fie mic si gata....