joi, 18 octombrie 2007

Ciorba de fasole verde cu galuste-asa cum face bunica mea

Avem nevoie de:
-400 g de fasole verde
-1 lingura de bioa dulce
-1 ceapa medie
- 1 legatura marar
-5 linguri faina
-condimente(sare sau vegeta)
-3 morcovi
-1 pastarnac
-2 oua
-ulei pentru calit ceapa

-calim ceapa un putin ulei


-punem boiaua si amestecam odata si repede stingem cu o cana cu apa...nu alsa boiaua pe foc ca altfel devine iute ciorba.


-boiaua stinsa cu apa

-adaugam fasolea verde curatata si taiata cum vrem noi si completam cu apa


-umplem oala cu apa


-adaugam pastarnacul, asa numai pentru gust ca apoi ulterior il vom scoate din ciorba

-adaugam morcovul taiat cubulete si lasam sa fiarba sub capac 45 minute.

-dupa ce au fiert toate, scoatem pastarnacul, si ne pregatim s afacem galustele din faina

-amestecam ouale, faine, sarea si punem putin mara tocat
-cu lingurita punem galustele in ciorba
-galustele fierb sub capa 10 minute
-si gata ciorba
- servim cu smantana


POFTA BUNA!