miercuri, 24 octombrie 2007

Ciorba de fasole uscata cu sunca de porc afumata

Ingrediente:
-600 g fasole uscata aleasa
-sunca afumata de porc, ciolan
-2 morcovi
-sare, piper
-2 cepe
-patrunjel verde (eu nu am avut)
-4 foi de dafin
-boia dulce
-ulei
-2 linguri faina

-In prealabil fasolea se fierbe de 2 ori, cat sa dea in clocot si  apoi se arunca apa de pe ea

-punem ceapa la calit in putin ulei

-punem fasolea peste ceapa
-completam cu apa(mentionez ca oala este mare)
-si iaka ciolanul de porc cu os
-morcovul pregatit taiat pe care il vom adauga peste 30 minute de fierbere, in oala
-ia uitati ce mi-a dat de furca nesismtitu' (osul ramane pentru alta data, ca e bun sa fiarba la alta ciorba)


-punem foile de dafin si acoperim cu capac
-timp de 2 ore jumate trebuie sa fiarba pe foc mic


-nu am mai pus sare ca a fost destul de sarat de la sunca
-dupa ce a fiert fasolea ne pregatim sa facem rantasul, c-avem si de ala...
-punem 2 linguri in tigaie de faina si amestecam cu lingura:


-trebuie sa arate cam asa:

-punem boiaua si amestecam odata repede dupa care stingem cu zeama din fasole pe care o luam cu polonicul din oala.Operatiunea asta o facem foarte repede deoarece daca tinem mult boiaua pe foc ciorba va fi iute.

-fierbe totul asa frumos:

-servim cu muraturi, ardei iute,varza murata fiecare cu ce vrea:

-mai aproape:

POFTA BUNA!